NATAŠA GOLOB in ANDREJ KAJFEŽ
Lastnika in vzreditelja Škotskih in Šetlandskih ovčarjev

Najini imeni: Nataša Golob & Andrej Kajfež

Kontaktni naslovi:
Streliška 6, 1330 Kočevje
tel.: 01 8954495, Gsm: 040 880150

Najini pasmi: Škotski ovčar in Šetlandski ovčar

Moj prvi pes:
Pri naši hiši smo od nekdaj imeli pse. Moj prvi pes, s katerim sem odraščala, je bil nemški ovčar TARZAN, ki je preživel z mano osem let. Ko je odšel v nebesa, mi je oče takoj kupil drugega psa, ki se je tudi imenoval Tarzan. To so bila nepozabna leta mojega otroštva.
Moja sanjska želja pa je bila, da bi imela pogumno škotsko ovčarko iz filma "Lassie se vrača".
Najini psi:
Pred petimi leti sva z Andrejem kupila škotsko ovčarko Zaro (Ch J. ZARA- COOKIE), ki izvira iz Štajerske. Zara je elegantna, pametna in lepa psica, ki je v vsakem pogledu prisrčna in zvesta, je pa tudi zelo občutljiva in zdi se, da razume vse, o čemer se pogovarjamo. Obožuje ljudi, družbo in pozornost.

Pogosto jo kličemo "Miss Sporty", ker je tako zabavna in aktivna. Rada lovi in prinaša žogico, igra odbojko in nogomet, vedno se odlično izkaže pri igrah z žogo. Zara se ukvarja tudi z agilitijem, le da je malce počasnejša od ostalih psov, vendar ima svoj stil.
Nato sem enkrat preko interneta izvedela za šeltije in takoj sklenila, da mora Zara dobiti družabnico. Seveda sem nekaj mesecev Andreja spravljala ob živce, ampak končno je popustil in odpravila sva se na Madžarsko, kjer sva kupila šeltiko.

Cassie (Ch J. SILVER DREAM CHRISTMAS CHILD) je stara tri leta in je enake barve kot Zara, zato večina ljudi misli, da je Zarin mladič. Cassie je moja ljubljenka, ki mi je vdana, rada mi ugaja ter je odlična v poslušnosti.
Rada ima agiliti in komaj čaka, da preskoči skakalnice, obroč, tek skozi tunele in slalom pa jo še posebno vznemirja. Do tujcev je zadržana, je vedno v pripravljenosti in se vede zaščitniško ter me z laježem opozarja kadar je v okolici kaj nenavadnega ali drugačnega.
Lansko leto je imela prvo leglo, kjer se je skotila ena psička, ki sva jo obdržala doma. Ko se je skotila Bianca, je Cassie postala umirjena in pa zelo rada se crklja.
Bianca (BIANCA MORNING SURPRISE OF CASSIE) je stara eno leto in štiri mesece in je naša mala vražička, ki je zelo podobna svojemu očetu Irku Dark of Working County. Bianca je nora na pasje igrače, še posebej na žogice in je zelo ubogljiva.

Njeno prvo paritev načrtujemo v novembru, mladički bodo predvidoma v januarju.
Vse tri psice so enkratna ekipa na katere sva zelo ponosna. Rade se igrajo, tekajo naokrog in so med seboj zaščitniške. Ljudje se včasih sprašujejo, kako lahko tri psice živijo skupaj, ker med ljudmi prevladuje misel, da se psice med seboj stepejo. No, moram povedati, da to ne drži, vsaj ne v našem primeru. Zara, Cassie in Bianca uživajo, da so ves čas skupaj in se učijo ena od druge.


Moje kinološke dejavnosti:
- vzrediteljica
- članica Slovenskega kluba za britanske ovčarske pasme
- inštruktorica agilitija

Our names: Nataša Golob & Andrej Kajfež

Contact adresses:
Streliška 6, 1330 Kočevje
tel.: 01 8954495, Gsm: 040 880150

Our breeds:
Rough Collie and Shetland Sheepdog

My first dog:
We have always had dogs in our home. I grew up having a German Shepherd named TARZAN who spent eight years with me. When he was gone up into heaven, my dad immediately bought another German Shepherd for me who was also named Tarzan. Those were the unforgettable years of my childhood but my dream was to own a rough collie, the brave collie from the film "Lassie Come Home".
Five years ago me and Andrej bought a collie Zara (Ch J. ZARA-COOKIE) who originally comes from Styria. She is an elegant, intelligent and beautiful looking bitch who is very loyal and affectionate in all her actions. She is also very sensitive and seems to understand exactly what you are saying, we can have an entire conversation with her. She simply adores people, company and attention.

Zara is often called ťMiss SportyŤ because she is a fun and active dog. She loves to catch and fetch a ball, likes to play volleyball and football and has become excellent at these games. She also does agility but a bit slower than the rest of dogs but she does it with style.
Once I found out about shelties through the internet so a decision was made instantly that Zara must have a companion. After several months, of course, I was driving Andrej crazy but he finally indulged and soon we were off to Hungary where we bought a sheltie.
Cassie (BIANCA MORNING SURPRISE OF CASSIE) is three years old and is the same colour as Zara so the majority of people think that Cassie is Zara´s puppy.

Cassie is my sweetheart, she is bright, responsive and devoted to me.

She loves to please me and that makes her excellent in obedience.
But she is very suspicious of strangers, alert and protective, and will bark to let me know something is strange, or different in the area.
Cassie loves agility and can hardly wait to jump over bar jumps, tire jump and running through the tunnels and weave poles makes her especially excited.
Last year Cassie had her first litter where there was only one female which we kept in our home. When Bianca was born, Cassie became very calm and likes to cuddle a lot.
Bianca (BIANCA MORNING SURPRISE OF CASSIE) is one year and four months old and she is our little devil that resembles her father CH.SLO Irko Dark of Working County. She is crazy for toys, particularly balls and very obedient.

We are planning to mate her somewhere in November so her puppies will be expected in January.
Nataša with Zara & Cassie


My activities in cinology:
- breeder
- member of Slovenian Club for British Sheepdogs
- agility instructor

 

 
 
 
   
 
All contents & copy; 2004 - 2005. All rights reserved